(Olvasd magyarul) Takarítónőm van és nem szégyellem

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

4 thoughts on “(Olvasd magyarul) Takarítónőm van és nem szégyellem

 1. Ó, nekem csak egy gyerekem van és 59 nm-es lakásom, de egy éve nekem is van takaríitónőm! A kisfiam óvodába ment, én meg egy jó stresszes munkahelyre, úgy éreztem, sehol sem tudok helyt állni, a háztartási munka pedig az, amiben teljesen helyettesíthető vagyok. Ismerősökön keresztül találtam nagyon jó takarítónőt, akinek saját kulcsa is van hozzánk. Bár fél éve itthon vagyok az újabb terhességemmel, de ez fizikailag annyira nehéz, hogy a takaritónő, aki lassan családi baráttá lép elő, maradt. Azután itt lesz a gyermekágy ideje, akkor is elkél a segitség. Hogy utána mi lesz? Nem tudom, de a kényelmet könnyű megszokni! 😜

  1. Szia Kati!
   Örülök, hogy benéztél hozzám és megosztottad személyes tapasztalatodat.
   Bizony, a kényelmet könnyű megszokni, de öt gyerek mellett nemcsak kényelemről van szó, mert így is űzött vadnak érzem magam néha, egyszerűen nem fér bele minden a napjaimba. Örülök, hogy van és nem bánom egy cseppet sem, gondoljon mindenki, amit akar.
   Remélem, máskor is benézel hozzám.
   Szép napot!
   Barbara

   1. Óh, de jó, hogy ráleltem erre a cikkedre. Az utóbbi hetekben ez az egyik legnagyobb dilemmám. Jöjjön takarítónő vagy sem. Mi egy 100 nm-es lakásban élünk, van egy másfél éves kislányom és úton van a következő. Itthon vagyok, viszont diplomázom ebben az évben és vért izzadok hogy leadjak a büszkeségemből és rábólintsak a segítségre. Talán ez a cikke egy lépéssel közelebb hoz a döntéshez. Úgy voltam vele hogy én ugyan 3 gyerek alatt tuti nem hívok takarítót, de kezd megdőlni a fogadalmam.

    1. Szia Enikő!
     Köszönöm, hogy benéztél hozzám és megtiszteltél a figyelmeddel.
     Én áldom az eszemet, hogy leadván a tökéletes anya/háztartásbeli képből, fogadtam egy takarítónőt (az most már kérdés, hogy most megint keresésben vagyok, mert nem igazán vagyok vele elégedett) legalább heti egy alkalomra.
     Ha megtehetitek, akkor nem nagyon kell ezen gondolkozni. Az anyaság nem jelenti azt, hogy mindent neked kell egy személyben végezned, bár sokan próbálják ezt sugallni. A segítségkérés soha nem könnyű, és nem is kell mindenhez kérni, de azt neked kell tudni, hogy mivel nem bírsz el. Ha a háztartás, akkor az. Nem arra fognak emlékezni a gyerekeid és a párod pár évvel később, hogy tőled vagy Mari nénitől ragyogott-e a csempe a fürdőben, hanem, hogy milyen hangulatot teremtettél köréjük. Ugyebár…?!
     Nézz be máskor is!
     Üdv: Barbara

Leave a Reply