(Olvasd magyarul) Egy kamasz nem kamasz

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

2 thoughts on “(Olvasd magyarul) Egy kamasz nem kamasz

 1. Érdekes, én is voltam kamasz, sőt, öcsém és húgom is. Mégsem volt nálunk se vicsorgás, se kiabálás, ajtócsapkodás meg pláne nem. Jó, én olyan voltam, mint a kaktusz, de egyébként nem voltak olyan “hatalmas” kilengéseim, amikről a könyvek szoktak írni. Se testvéreimnek. Nem is értünk rá, hiszen tele voltunk tanulnivalóval, edzéssel, le voltunk foglalva és nem volt időnk bunkónak és ellenségesnek lenni. És szerintem sok múlik azon, hogy kamaszkor előtt a szülő hogy neveli a gyerekét. Minket jól neveltek, nem voltunk elkapatva, mégis mindent megkaptunk, amire szükségünk volt. Anyuék foglalkoztak velünk, sokat játszottak velünk, mindig volt esti mese, sok kirándulás, nyáron strand, télen hóemberépítés, stb. Szóval, mi teljesen ellentmondtunk annak, milyen egy kamasz. Jó, néha vitatkoztunk anyuval, de hát ezt gyerekként is csináltuk. Viszont nem volt ilyen fenyegetőzés, meg hasonlók, amikről olvasok az “okos” könyvekben. Ennyi.

  1. Kedves Androsama!
   Köszönöm, hogy benéztél hozzám.
   Én sem voltam ilyen, de a világ sem volt ilyen. A gyerekeim jólneveltek, sok programjuk van, a kamaszoknak heti három-négy külön edzése, minden este van mese, nem is egy, nem sokat tévéznek, kordában van tartva a kütyüzés is, de a világ már más és erről nem lehet nem tudomást venni. Iszonyat sok inger éri őket, letagadni, hogy a külső környezet nem nyom ma latba semmit, egyszerű botorság.
   Ráadásul a legnagyobb fiúnk nem egyszerű eset, nagyon magas IQ-val áldotta vagy verte meg a sors (kinek melyik?!), nehezen illeszkedik. Most bekerült egy tehetséggondozó programba, reméljük, segít neki sok kérdésre választ kapnia ott magával és a világhoz való viszonyulásával kapcsolatosan és találkoznia hasonszőrű emberekkel.
   Minden kamasz más és szerintem ezzel nincs is semmi baj, vannak kevésbé lázadó típusúak és vannak akik jobban kilengenek, de szerencsére nem tart “annyira” sokáig.
   Üdv: Barbara

Leave a Reply