(Olvasd magyarul) Csomagoljak vagy ne csomagoljak?

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

2 thoughts on “(Olvasd magyarul) Csomagoljak vagy ne csomagoljak?

 1. Hú, Barbara, nagyon becsüllek a döntésedért! Én elég régen már CSAK karácsonykor csomagolok ajándékot (minden másra ott az ajándéktasak :-)), úgyhogy nem tudnék lemondani erről még egyelőre. De teljesen igazad van, bennem is minden alkalommal feldereng a kép, amikor ajándékot csomagolok éjszakába nyúlóan szenteste előtt egy nappal, hogy az a csomagolás, amit oly nagy gonddal, 10 percig díszítgettem, gondolkodtam, hogy végül hova is kerüljön az a szalag, és hogy legyen felerősítve az ajándékkísérő, és melyik gyereknek végül melyik papírt válasszam, szóval ez az átgondolt kompozíció milyen gyorsan és hány cafatban fog 24 órával később lekerülni a tartalomról, és landolni a kukában, mert ugye papírhegyek között nem lehet játszani az új szerzeményekkel, hiszen nem nagy a nappalink 6 emberhez viszonyítva.

  Szóval egyszer lehet, hogy én is eljutok erre a döntésre, de mivel nekem úgy tűnik, az év során ez az egy kreatív tevékenység maradt, ahol kiélhetem csekélyke szépérzékem, így egyelőre még megtartom ezt magamnak, és irigységgel vegyes csodálattal figyelem azokat, akik már ezt is el tudták engedni.

  Nagyon boldog, és áldott karácsonyt kívánok neked, és családodnak!

  Üdv,

  Maja

  1. Kedves Maja!
   Azért ebben a döntésben van egy kis önzés is, a szűk család 15 fő és irgalmatlan mennyiségű ajándékot szoktam becsomagolni és néha bizony a hátam közepére kívánom. De persze tudatos is volt az elhatározás, mert évről évre elborzadva néztem, hogy mennyi papírt dobunk ki csak Szenteste és akkor még az ajándékok dobozairól nem is esett szó.
   A következő lépcső a textilzsák lesz. Jövőre havonta csináltatok egyet, így a hét darab ára nem olyan megerőltető és karácsonyra elkészülnek simán.
   A blog miatt nekem a kreativitásom csúcsra van járatva, többre nincs szükségem. De megértem a te álláspontodat is, sőt…!
   Nagyon örülök, hogy néha-néha benézel hozzám és megosztod velem a gondolataidat, nagyon sokat jelent nekem.
   Nagyon békés, boldog, örömeteli karácsonyt és vidámsággal, kacagással teli új évet kívánok nektek.
   Barbara

Leave a Reply