(Olvasd magyarul) Elhanyagolom a gyerekeimet? Naná!

Sorry, this entry is only available in Hungarian.

6 thoughts on “(Olvasd magyarul) Elhanyagolom a gyerekeimet? Naná!

  1. Szia Timi!
   De jó, hogy benéztél hozzám újra.
   Nagycsaládosnak lenni valóban egy másállapot, nem egyszerűen 3×1 vagy 5×1 gyerek a három vagy az öt gyerek. Más. De ezt nehéz elmagyarázni.
   A lényeg, hogy adjunk elég önállóságot a gyereknek és ne akarjuk minden megcsinálni helyette.
   Üdv: Barbara

 1. Igen, teljesen eggyetértek veled : nem akarok senkit lenézni, megszólni – de akiknek egy gyerek van, ők inkább hajlamosak ‘megadni mindent’, mert egy van… példám is van : jön a szomszédasszony karácsony után (már nagymama, egy unokával) – a gyerekeim meg mutatják a naaagy kincset, amit kaptak : egy tablettet!!! (amire bevallom, nagyon nehezen adtam be a derekam, de annyira kitartóan kérték, hogy Anygalka hozott egyet, mellette levél – és beosztják, mennyi perc fejenkét/nap). Erre a szomszédasszony : ja, EGY tablett? mert anygalkának nem volt pénze, hogy hármat vegyen?… és én is eljutottam odáig, hogy olvasok amig ők társasoznak/rollereznek/játszanak. Van amikor eggyütt is játszunk – de ha úgy van, akkor ‘lepasszolom’, hogy eggyütt is játszanak. De: arra is figyelek, hogy időnként mindenkivel legyen valami külön közös élmény – tapasztalat, hogy ezt nagyon szeretik. Én is 🙂

  1. Szia Enikő!
   Örülök, hogy újra benéztél hozzám.
   Szerintem nagyon jól csinálod. Épp a múltkor szortíroztam a gyerekeim ruháit, kinőtt játékait és azt vettem észre, hogy mennyi felesleges dolgot vettem meg nekik anno. Ma már próbálok figyelni erre és inkább az élményekre koncentrálni, mint a tárgyakra. A tárgyak nem kompenzálják a velük töltött időt, a rájuk fordított energiát és igenis meg kell tanulniuk önmagukat is lefoglalni… akár tárgyak nélkül is.
   A külön idő tényleg nagyon fontos, bár ezt a legnehezebb biztosítani öt gyereknek.
   Üdv: Barbara

   1. Maximálisan egyetértek veletek!
    Nàlunk 2 éve van az, hogy tárgyi ajándékot már nem igazán kapnak inkább élményt, családilag közösen illetve gyerekenként külön is! Sokkal többet ad nekik szerintem ❤

    1. Szia Timi!
     Ezt nagyon jó hallani. Én is inkább erre törekszem, sőt, a rokonságot is egyre inkább erre biztatom: különleges program különleges helyszínen, kirándulás stb.
     Üdv: Barbara

Leave a Reply